Hamburger Angus met tzatziki berloumi en gepekelde rode ui
Facile
Bon marché
Grieks geïnspireerde burger met een Belgische Halloumi, de Berloumi.

Partager cette recette

Catégorie: Boeuf Hans @ DeKookbijbel.be Lunch
Saisons
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingediënten

4 Hamburgers Angus rundsvlees
4 Broodjes
1 pakje(s) Berloumi of Halloumi
2 Rode ui(en)
1 el Rietsuiker
5 g Koriander
2 el Olijfolie
1 tl Komijnpoeder
50 g Gemengde sla
1 Tomaat Coeur de boeuf
2 Limoen(en)
5 g Dille
5 g Verse Dragon
Peper en zout

Tzaziki

1/2 Komkommer
1/2 Citroen
5 g Dragon
1 tl Olijfolie
4 el Yoghurt Griekse stijl
1 teentje(s) Knoflook
5 g Dile
Peper en zout

Hamburger Angus met tzatziki berloumi en gepekelde rode ui Instructions

  1. Start met het maken van de tzatziki. Pel hiervoor de knoflook en snipper fijn. Rasp de schil van de citroen, pers de citroen.
  2. Schil de komkommer, verwijder de zaadjes en rasp grof.
  3. Hak de groene kruiden grof. Meng alle ingrediënten voor de tzatziki en breng op smaak met peper en zout. Zet even opzij zodat de smaken goed kunnen vermengen.
  4. Pel de rode ui en snij in fijne ringen.
  5. Pers er 2 limoenen over uit, bestrooi met ruwe rietsuiker en hak er de groene kruiden met steeltjes bij. Roer er een keer door en laat kort ‘pekelen’.Spoel de sla en zwier droog. Vet het barbecuerooster in met wat olie en gril de burgers 5 minuten aan elke kant.Snij de broodjes doormidden, besprenkel met olijfolie en leg ook even op de rooster met de gesneden kant tot ze krokant zijn. Snij de tomaat in dunne ronde plakjes. Snij de halloumi ook in fijne plakjes.Beleg de onderkanten van de broodjes met wat gemengde sla, schik er een gebakken burger op, een sneetje tomaat, een laagje halloumi en een stevige toef tzatziki. Werk af met de gepekelde rode ui en een takje dragon en zet het ‘dekseltje’ erop.

Notes recette

 

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette