Kalfskotelet met pickles saus(Par le Chef Jeroen Meus)
Facile
Très bon marché
Een typisch Belgisch gerechtje, ook wordt de saus blackwell-saus genoemd.
Catégorie: | Plat principal Veau Jeroen Meus |
Saisons | |
Cuisine Type | Belge |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingredienten
4 Kalfskoteletten of spiering |
1 Sjalot |
1 dl Witte Wijn |
2 dl Room |
1 dl Blanke Fond (Kalfs- of gevogeltefond) |
8 el Belgische Pickles |
Aardappelen, geschild en gegaard |
1 bussel(s) Waterkers |
Kalfskotelet met pickles saus Instructions
- Bak de koteletten mooi bruin in boter. Schik ze op een ovenschaal en gaar ze nog 6 minuten op 220°C in de oven.
- Snij de sjalot fijn en voeg die toe aan de pan waar je net de koteletten hebt in gekleurd.
- Als ze een beetje zijn aangestoofd blus je de saus af met de witte wijn.
- Laat de wij even inkoken zodat de alcohol kan verdampen.
- Voeg bouillon en room toe.
- Stoom of kook ondertussen aardappelen gaar.
- Voeg de pickles bij de saus en kruid de saus af met peper en zout.
- Laat de saus eventjes indikken.
- Serveer de kotelet met de saus, een beetje waterkers en gekookte aardappelen.