Kip uit Bresse met kersen natuurlijke jus met pistache
Catégorie: | Poulet Lunch Four |
Saisons | |
Cuisine Type | Française |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingrediënten
1 Kip (Bresse) |
30 Kersen |
1 handvol Pistachenoten |
Puree
2 grote bloemaardappelen |
40 g Boter |
80 cl Melk |
40 cl Dubbele Room (40+) |
Saus
1 dl Kippenbouillon |
1 tl Pistachecrème |
druppel(s) Witte wijnazijn |
1 Sjalot |
Room |
Melk |
Kip uit Bresse met kersen natuurlijke jus met pistache Instructions
- Bak de kip in ca. 20 min. gaar in de oven (200°C).
- Fileer de kip, hou bouten en borst apart.
- Maak een bouillon van de resten en de karkas.
- Ontpit de kersen en laat ze koken.
- Was de aardappelen en plaats ze in de oven gedurende 1 uur aan 200°C.
- Snij de aardappelen in twee en lepel ze leeg.
- Meng het kruin met de andere ingrediënten, kruid met peper en zout.
- Meng alle ingrediënten voor de saus en laat inkoken.
- Mix even door.
- Schep onderaan in de bokalen een laagje aardappel puree.
- Leg daarop stukjes kip, kersen en enkele pistachenoten.
- Werk af met wat saus.
- Sluit de bokalen af en bewaar ze koel tot serveren.