Oosterse lam kebabs
Catégorie: | Plat principal Agneau BBQ |
Saisons | Été |
Cuisine Type | Orientaux |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingrediënten
1 kg Lamsvlees, in stukken van 4 cm |
Marinade
2 1/2 dl Olijfolie of andere plantaardige olie |
1 1/5 dl Rode Wijnazijn |
2 em Citroensap |
1 handvol Sinaasappelschil geste |
1 stuk(s) Lente-ui, fijngehakt |
1/2 tl Kaneel, gemalen |
1/4 tl Kruidnagel, gemalen |
Oosterse lam kebabs Instructions
- Bereid de sinaasappel-marinade door alle ingrediënten hiervan goed te mengen.
- Giet deze over het lamsvlees in een lage glazen ovenschaal of plastiek zak.
- Laat 4 tot 6 uur in de koelkast staan of een nacht.
- Giet de marinade af en houd apart.
- Steek het lamsvlees op spiezen (metalen).
- Leg de kebabs op het grillrooster en grill ze afhankelijk van hoe gaar u ze wilt hebben. +/- 20 à 25 minuten voor medium.
- Bestrijk de kebabs tijdens het grillen met de rest van de marinade, keer ze halverwege de griltijd eens om.
Notes recette
Indien je houten stokjes gebruikt leg je ze beste vooraf even in water.