Paaskoekjes
Prep.
Cuis.
Prêt en
1h 15m
Gallery
Catégorie: | Boulangerie Four Biscuits |
Saisons | |
Tags: |
Ingrédients
Pour
8
Personnes
Ingrediënten
560 g Bloem, patisserie |
1 tl Bakpoeder |
1/2 tl Zout |
230 g Boter, kamertemperatuur |
400 g Suiker |
300 g Poedersuiker |
80 g Pure Chocolade |
2 Eieren |
2 Eiwitten |
3/4 dl Room |
2 tl Vanille extract |
Paaskoekjes Instructions
Verwarm de oven voor op 160°C.
Meng de bloem met het zout en het bakpoeder.
Klop met behulp van een mixer de suiker met de boter tot een romig wit mengsel.
Voeg de hele eieren en de vanille toe.
Klop verder en voeg dan beetje bij beetje het bloemmengsel toe.
Verdeel het deeg in tweeën en rol elk deel tot een bal.
Wikkel ze apart in een vel vershoudfolie en laat ongeveer 1u rusten in de koelkast
Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 6 mm.
Steek konijntjes - of andere vormpjes - uit het deeg met behulp van uitsteekvormpjes.
Schik ze op een vel bakpapier en laat ze 15 min rusten in de koelkast.
Bak de koekjes gedurende 10 à 15 min in de oven. Laat afkoelen.
Breng ondertussen de room zachtjes aan de kook.
Haal meteen van het vuur.
Breek de chocolade in stukjes en giet de room hierover.
Roer tot de chocolade helemaal gesmolten is.
Laat een beetje afkoelen en smeer een dun laagje chocoladeroom op de helft van de koekjes.
Bedek met een ander koekje en laat verder afkoelen.
Klop de eiwitten op met de poedersuiker voor het glazuur.
Voeg er eventueel een druppeltje kleurstof aan toe.
Schep in een kleine spuitzak en versier er de koekjes mee
Notes recette
More Details
Website | http://www.delhaize.be |
Bron | Delhaize |