Pasta met artisjok en feta
Facile
Très bon marché
Simpele pasta met tomaat, artisjok, olijven en feta.
Prep.

Cuis.

Partager cette recette

Catégorie: Plat principal Pâtes Hans @ DeKookbijbel.be Lunch
Saisons
Cuisine Type Italienne
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingrediënten

250 g Farfalle pasta
200 g Feta
50 g Artisjokharten
1 stuk(s) Rode Ui
2 teentje(s) Knoflook
400 g Tomatenblokjes
12 stuk(s) Groene olijven (of zwarte)
10 cl Kippenbouillon
3 el Pijnboompitten
1 el Oregano
Nootmuskaat
Boter
Olijfolie
Peper en zout

Pasta met artisjok en feta Instructions

    Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet opzij en hou warm.
     
    Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Laat afkoelen op een bord. Laat de artisjokharten uitlekken. Hak de olijven grof. Pel en snipper de ui en de knoflook.
     
    Verwarm wat boter en olijfolie in een sauspan. Stoof de ui en de knoflook glazig. Voeg er de artisjokken, de tomatenblokjes, de olijven en de kippenbouillon of wijn aan toe. Laat 15 minuten garen. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
     
    Meng de pasta met de saus, verkruimel de feta erover en werk af met oregano en pijnboompitten.

Notes recette

 

Valeurs nutritives

léger végétarien

Par Portion

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette