Pasta met snijboontjes en tomaatjes
Super facile
Très bon marché
Vegetarische pasdta met snijboontjes en tomaat op smaak gebracht met olijfolie, pijnboompitten en basilicum.
Prep.
Cuis.
Gallery
Catégorie: | Plat principal Pâtes Végétarien Lunch |
Saisons | |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingredienten
20 Snijboontjes |
20 Kerstomaatjes |
200 g Volkoren Pasta of Spelt Pasta |
2 bosje(s) Basilicum |
1 handvol Pijnboompitjes |
2 el Olijfolie, extra |
Peper en Fleur de Sel |
Pasta met snijboontjes en tomaatjes Instructions
Kleur de pijnboompitten in de pan.
Snijd de snijboontjes in de lengte in lange slierten, zo krijg je spaghetti van boontjes.
Dat gaat verrassend eenvoudig: leg een snijboon op een plank en met de punt van een scherp schilmesje snijd je er slierten af, 2 à 3 slierten per snijboon.
Kook ze gaar in wat water met zout.
Kook de pasta gaar.
Snijd intussen de kerstomaatjes in twee en voeg er de in stukken getrokken basilicumblaadjes bij.
Giet de snijboontjes af en voeg ze bij de tomaatjes en de basilicum. Giet er een flinke scheut olijfolie bij en kruid stevig met peper en een beetje fleur de sel.
Meng alles goed zodat de smaken goed kunnen vrijkomen en de verleidelijke geuren je tegemoet komen.
Giet de pasta af en meng door de groenten.
Werk af met de geroosterde pijnboompitten.
Valeurs nutritives
léger végétarien Vegan
Par Portion
Kcal: | 571 kcal |
Glucides: | 82g |
Graisses: | 18g |