Rigatoni met kikkererwten en tomaat
Facile
Très bon marché
Rigatoni met geroosterde paprika, kikkererwten, olijven en tomaat. Afgewerkt met kleine mozzarellabolletjes (Boccocini).
Gallery
Catégorie: | Pâtes Lunch BBQ |
Saisons | |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingrediënten
2 Rode Paprika's |
1 el Olijfolie |
1 Ui, gesnipperd |
2 teentje(s) Knoflook, geperst |
800 g Tomatenblokjes |
400 g Kikkerwerten, uit bik, uitgelekt |
200 g Zwarte Olijven |
500 g Rigantoni (of Penne) |
120 g Rucola |
150 g Bocconcini (kleine bolletjes mozzarella); fijngesneden |
Rigatoni met kikkererwten en tomaat Instructions
- Verwarm de gril voor op hoge temperatuur.
Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten.
Leg de paprika's met de schil naar boven onder de grill.
De paprika's worden zwart en er komen blazen op.
Neem ze dan uit de oven , stop ze in een plastiek zak en laat afkoelen.
Als ze zijn afgekoeld is hè makkelijk om het vererf te krijgen.
Snijd het vruchtvlees fijn. - Verhit de olie in een pan en bak hierin de ui 5 min. op middelhoog vuur goudbruin.
Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut.
Voeg dan de tomaten, kikkererwten en olijven toe. - Breng het geheel aan de kook en laat het mengsel op hoog vuur nog enkele minuten doorkoken.
- Kook de pasta al dente in ruim kokend water met wat zout volgens de instructies op de verpakking.
Laat het uitlekken in een vergiet. - Doe de pasta terug in de pan en voeg de tomatensaus, de rucola en mozzarella toe.
- Schep alles goed door elkaar.
- Als de kaas wat is gesmolten is het etenstijd
Valeurs nutritives
léger végétarien
Par Portion