Rivierkreeft kroketten(Par le Chef Hans @ DeKookBijbel)
Plutôt difficile
Bon marché
Je kan ze als voorgerecht geven of als je ze kleiner maakt als hapje. Als hapje kan je er een zelfgemaakte tartaat bijgeven.
Gallery
Catégorie: | Hors d'oeuvre Hans @ DeKookbijbel.be Ariane @ DeKookbijbel Rivierkreeft |
Saisons | |
Tags: |
Ingrédients
Pour
8
Personnes
Ingrediënten
250 g Rivierkreeftenvlees |
250 ml Kreeftenfong of schaaldierenfond |
10 cl Witbier |
10 cl Room |
2 Eierdooiers |
80 g Emmental |
3 blaadje(s) Gelatine |
120 g Bloem |
90 g Boter |
Nootmuskaat |
peper en zout |
Panko |
Bloem |
3 Eieren |
Rivierkreeft kroketten Instructions
Week de gelatineblaadjes in koud water.
Meng de kreeftenfond en het en bier.
Smelt de boter in een kookpot en roer er de bloem door met een klopper.
Laat al roerend 1 minuutje bakken.
Zet het vuur zachter, voeg beetje bij beetje de fond toe en blijf goed kloppen tot je een dikke roux krijgt.
Doe er de room bij en laat kort inkoken tot een dikke massa.
Knijp de gelatine goed uit, meng onder de roux en laat deze al roerend goed smelten.
Doe de pot van het vuur en meng er de eidooiers onder.
Meng er nu de rivierkreeftjes, de gemalen kaas, peper, zout en nootmuskaat onder.
Schep in een lage schaal, dek af met plasticfolie en laat 1 nacht afkoelen in de koelkast.
Maak met natte handen bolletjes van het rivierkreeftenbeslag.
Wentel eerst in bloem, dan in losgeklopt ei en daarna in de panko.
Frituur de kroketjes in porties goudbruin
Notes recette
More Details
Website | http://www.libelle-lekker.be |
Bron | Libelle Lekker |