Rode tonijntartaar met langoustine-limoen-mayonaise en gemarineerde kerstomaten
Catégorie: | Amuse gueule et tapas Thon |
Saisons | |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingrediënten
200 g verse Rode Tonijn |
2 Sjalotten, fijngesnipperd |
1 busseltje(s) Pijpajuin |
4 Langoustines |
1 Limoen |
2 el Mayonaise |
12 Kerstomaten |
50 g Suiker |
5 cl Water |
4 cl Balsamico |
Rucola |
Rode tonijntartaar met langoustine-limoen-mayonaise en gemarineerde kerstomaten Instructions
- Versnij de tonijn in tartaar. meng met de sjalotten en de pijpajuin
- Kruiden met peper en zout
- Pel de langoustines, snijd ze fijn en kruid met peper en zout.
- Meng limoenschil en sap onder de mayonaise.
- Meng een beetje mayonaise met de langoustines.
- Laat voor de marinade water met suiker en balsamico opkoken en dan afkoelen.
- Pel de tomaatjes en leg ze 24u in de marinade.
- Leg de langoustine-mayonaise in het midden met daarrond de tonijntartaar.
- Werk af met wat rucola en dan de tomaatjes.