Romige aardappleschijfjes Nacho style
Facile
Bon marché

Heerlijke comfort food schotel, met romige aardappleschijven, gestoofde paprika en rundsgehakt.

Partager cette recette

Catégorie: Plat principal Boeuf Hans @ DeKookbijbel.be Four
Saisons
Cuisine Type Tex Mex
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

De aardappelen

1 kg Aardappelen
3 el gesmolten Boter
Zeezout
1/2 L Room
2 teentje(s) Knoflook, geperst
1 tl Argentijnse Chili
1 tl Guacaomole kruiden
1/2 tl Gerookte Paprika

Paprika, gehaktsaus

1 Rode Paprika
1 Gele Paprika
1 Groene paprila
1 Ui
500 g Rundsgehakt
30 g Tomatenpuree
1/2 L Passata
200 g Cheddar, geraspt
1 tl Guacamole kruiden
1/2 tl Komijn

De Salsa

1 Tomaat, in blokjes
3 Lente-ui
Jalapenos Santa Maria (naar keuze)

Romige aardappleschijfjes Nacho style Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC (350ºF).
  2. Meng de aardappelschijfjes met de gesmolten boter, zout, kruiden en room tot een gladde massa.
  3. Giet in een grote diepe bakplaat en spreid uit tot een platte laag. Bak 30-45 minuten (afhangende van jouw oven) tot de aardappelen gaar zijn.
  4. Verhit de olie in een grote stoofpan. Voeg paprika's en uien toe, roer, bak tot ze zacht zijn. Haal uit de pan en zet apart.
  5. Voeg rundergehakt toe aan de hete pan. Bak tot het bruin is bak even de tomatenpure mee en voeg 2 el kruiden, en passata toe, roer alles goed door elkaar.
  6. Voeg paprika's toe en bak tot het dik is.
  7. Bedek de aardappelschotel met een gelijkmatige laag gehaktpaprika mengsel en bedek met geraspte kaas. Laat 10 minuten bakken.
  8. Garneer met gehakte tomaten, jalapeños, lente-uitjes.
  9. Eet smakelijk!
  10.  

Notes recette

Argentinse Chili, Guacamole kruiden, gerookte paprika van Les Senteurs Du Soleil (Salernes).

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette