Romige aardappleschijfjes Nacho style(Par le Chef Hans @ DeKookbijbel)
Facile
Bon marché
Heerlijke comfort food schotel, met romige aardappleschijven, gestoofde paprika en rundsgehakt.
Gallery
Catégorie: | Plat principal Boeuf Hans @ DeKookbijbel.be Four |
Saisons | |
Cuisine Type | Tex Mex |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
De aardappelen
1 kg Aardappelen |
3 el gesmolten Boter |
Zeezout |
1/2 L Room |
2 teentje(s) Knoflook, geperst |
1 tl Argentijnse Chili |
1 tl Guacaomole kruiden |
1/2 tl Gerookte Paprika |
Paprika, gehaktsaus
1 Rode Paprika |
1 Gele Paprika |
1 Groene paprila |
1 Ui |
500 g Rundsgehakt |
30 g Tomatenpuree |
1/2 L Passata |
200 g Cheddar, geraspt |
1 tl Guacamole kruiden |
1/2 tl Komijn |
De Salsa
1 Tomaat, in blokjes |
3 Lente-ui |
Jalapenos Santa Maria (naar keuze) |
Romige aardappleschijfjes Nacho style Instructions
- Verwarm de oven voor op 180ºC (350ºF).
- Meng de aardappelschijfjes met de gesmolten boter, zout, kruiden en room tot een gladde massa.
- Giet in een grote diepe bakplaat en spreid uit tot een platte laag. Bak 30-45 minuten (afhangende van jouw oven) tot de aardappelen gaar zijn.
- Verhit de olie in een grote stoofpan. Voeg paprika's en uien toe, roer, bak tot ze zacht zijn. Haal uit de pan en zet apart.
- Voeg rundergehakt toe aan de hete pan. Bak tot het bruin is bak even de tomatenpure mee en voeg 2 el kruiden, en passata toe, roer alles goed door elkaar.
- Voeg paprika's toe en bak tot het dik is.
- Bedek de aardappelschotel met een gelijkmatige laag gehaktpaprika mengsel en bedek met geraspte kaas. Laat 10 minuten bakken.
- Garneer met gehakte tomaten, jalapeños, lente-uitjes.
- Eet smakelijk!
Notes recette
Argentinse Chili, Guacamole kruiden, gerookte paprika van Les Senteurs Du Soleil (Salernes).