Rosbief "Chermoula"
Facile
Bon marché

Een rosbief met kruiden en specerijen. Deze noemt men chermoula (Arabisch: شرمولة) of charmoula is een marinade en relish uit de Algerijnse, Libische, Marokkaanse en Tunesische keuken.

Prep.

Cuis.

Prêt en

1h

Partager cette recette

Catégorie: Plat principal Boeuf
Saisons
Tags:

Ingrédients

Pour 6 Personnes

Ingredienten

1 kg Rosbief
2 Rode uien
1 bussel(s) Platte Peterselie
1 bussel Koriander
2 teentje(s) Knoflook
2 tl Paprikapoeder
1/2 tl Paprikapoeder, pittig
2 tl Komijnpoeder
3 el Olijfolie
Zwarte Peper en Zout

Rosbief "Chermoula" Instructions

    Haal het vlees 1u vooraf uit de koelkast en bind op met keukentouw. 
    Verwarm de oven voor op 180°C.
     
    Pel de uien en snijd in fijne plakjes.
    Pel de teentjes knoflook, halveer, haal de kiem eruit en plet ze.
    Hak de peterselie en koriander grof.
    Voeg, samen met de droge kruiden, toe aan de knoflook.
    Kruid met zout en meng goed.
     
    Zet een tajine op het vuur met 2 el olijfolie.
    Kleur er de rosbief aan alle kanten in aan.
    Haal het vlees eruit.
     
    Voeg nog 1 el olijfolie toe aan de pot en bak er de uien in zacht.
    Voeg de kruidenmengeling toe en leg er de rosbief weer in.
     
    Gaar nog 20 à 25 min verder in de oven.
     
    Haal het vlees uit de tajine, wikkel in aluminiumfolie en laat 10 min rusten alvorens aan te snijden.
     
    Snijd in plakjes en serveer.

Valeurs nutritives

Par Portion

Kcal: 246 kcal
Glucides: 1g
Graisses: 10g
Protéines: 37g

More Details

Website http://www.delhaize.be
Bron Delhaize

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette