Sint-jakobsvruchten met zwarte pens
Facile
Un peu chère
 
Prep.

Cuis.

Partager cette recette

Catégorie: Hors d'oeuvre Coquilles Saint-Jacques
Saisons
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingrediënten

12 Sint Jakobsvruchten
2 Zwarte Pensen
250 g Cantherellen
1 Sjalot
300 ml Room
4 sneetje(s) Toastbrood
300 ml Visfond
100 ml Witte Wijn
1 Steranijs
Boter
Olijfolie
Peper en zout
Sausbinder, indien nodig

Sint-jakobsvruchten met zwarte pens Instructions

    Snipper het sjalotje fijn.
    Fruit het aan, met de steranijs, in een klontje boter.

    Voeg de visfond en de witte wijn toe en laat tot de helft inkoken.
    Voeg de room toe en laat nog enkele minuten sudderen, kruid met peper en zout, en zeef. 
     
    Steek rondjes uit het toastbrood.
    Rooster ze in een grillpan of in de broodrooster.
     
    Dep de sintjakobsvruchten droog met keukenpapier.
    Snij de zwarte pens in plakjes van 1 cm (je hebt 12 gelijke plakjes nodig).
    Borstel de paddenstoelen schoon.
     
    Bak de sint-jakobsvruchten en de zwarte pens in wat boter en olijfolie.
    Kruid met peper en zout.
     
    Bak de cantharellen apart en kruid ook met peper en zout.
     
    Bind de saus.
     
    Verdeel de sint-jakobsvruchten, de zwarte pens en de toastjes over de borden.
     
    Werk af met de saus, de cantharellen en een takje groen.
     

Notes recette

 We gebruikten in dit recept zwarte pens met framboos en ui.
 

Valeurs nutritives

léger

Par Portion

More Details

Website http://www.libelle-lekker.be
Bron Libelle Lekker

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette