Soep van chorizo garnalen en pijlinktvis(Par le Chef Hans @ Dekookbijbel)
Plutôt difficile
Un peu chère
Een heerlijke Itaaliaanse maaltijdsoep, met chorizo, zeevruchten en gnochetti.
Gallery
Catégorie: | Potage Porc Calmar Hans @ DeKookbijbel.be Lunch Crevettes tigrées |
Saisons | |
Cuisine Type | Italienne |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingrediënten
2 el Olijfolie |
1 Ui, gesnipperd |
1 Prei, fijngesneden |
250 g Chorizo, in plakjes |
3 teentje(s) Knoflook |
1 Wortel, geschraapt en fijngesneden |
1 el Sinaasappelschil, geraspt |
1 tl Saffraandraadjes |
400 g Tomatenblokjes, uit blik |
2 Laurierblaadjes |
3 takje(s) Verse Tijm |
1 L Cour Bouillon |
25 cl Witte Wijn |
550 g Rauwe Tijgergarnalen |
300 g Pijlinktvis, schoongemaakt |
150 g Gnochetti |
2 el Peterslie, gehakt |
Soep van chorizo garnalen en pijlinktvis Instructions
- Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur en bak hierin de ui, chorizo en de prei 5 min.
- Voeg de wortel, selderij en sinaasappelrasp toe en bak 10 min. zachtjes, zorg er voor de ze niet bruin kleuren.
- Voeg de saffraan, tomaten, laurier en tijm toe.
- Schenk de witte wijn en bouillon erbij.
- Breng het geheel aan de kook. Zet het vuur wat lager en laat 15 min. zonder deksel zachtjes koken.
- Kook ondertussen de gnochetti in ruim kokend water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze uitlekken in een vergiet.
- Pel de garnalen en verwijder het zwarte darmkanaal.
Doe de garnalen, gnochetti, pijlinktvissen en de peterselie in de pan en warm alles nog even 5 min. door.
Notes recette