Tiramisu met speculoos
Facile
Bon marché
Tiramisu, een Italiaanse klassieker, hier in een Belgisch jasje met speculoos.
Prep.
Prêt en
12h
Gallery
Catégorie: | Desserts Boulangerie Gâteau Classiques |
Saisons | |
Tags: |
Ingrédients
Pour
6
Personnes
Ingredienten
175 g Speculoos |
500 g Mascapone |
3 Eieren |
250 ml Volle Room |
10 el Amaretto |
2 kopje(s) Sterke Koffie |
6 el Fijne Suiker |
Tiramisu met speculoos Instructions
Splits de eigelen van de eiwitten.
Klop de eigelen met 3 eetlepels suiker tot een schuimig mengsel.
Klop de eiwitten stijf en voeg 3 eetlepels suiker toe.
Klop de room stijf.
Roer het eigeelmengsel, de mascarpone en 4 eetlepels amaretto stevig onder elkaar, spatel daarna voorzichtig de room en de eiwitten onder tot u een smeuïg kaasmengsel bekomt.
Zet twee kopjes sterke koffie en voeg per kop 3 eetlepels amaretto toe.
Dompel de speculooskoekjes enkele seconden onder in de koffie en schik ze op de bodem van een glazen schotel.
Laat wat ruimte tussen de koekjes.
Schep een laag kaasmengsel over de speculoos.
Leg daarna nogmaals een laag speculooskoekjes en werk weer af met een laag kaasmengsel.
Crunch wat speculooskoekjes en bestrooi hiermee het dessert.
Laat enkele uren of een nachtje rusten in de koelkast.
Notes recette
More Details
Website | http://www.aldi.be |
Bron | Aldi |