Uitsmijter met zalm ricotta spinazie olijventapenade
Facile
Bon marché
Een moderne versie van de gekende uitsmijter.
 
 

Partager cette recette

Catégorie: Divers Lunch Saumon Jeroen Meus
Saisons
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Uitsmijter

8 sneetjes Rogge brood
4 sneetjes Rauwe zalm
8 blaadjes Spinazie
4 el Ricotta
1 el Mosterd
4 Eieren
klontje Boter
2 matjes Tuinkers

Tapenade

100 g Olijven, ontpit
1 Anskovisfilet
1 el Peterselie, gehakt
1/2 Citroensap
mespuntje Cayennepeper
2 el Olijfolie

Uitsmijter met zalm ricotta spinazie olijventapenade Instructions

    Tapenade
    • Mix in de blender alle ingrediënten van de tapenade.
    Uitsmijter
    • Meng ricotta met de mosterd.
    • Snij de korstjes van het rogge brood en beleg een sneetje brood met de tapenade.
    • Bedek de tapenade met spinazie.
    • Leg op de spinazie een sneetje zalm.
       
    • Smeer de zalm in met de ricotta en eindig met een sneetje roggebrood.
    • Grill de croque in het croque-monsieur machine totdat de zalm gaar is.
    • Bak ondertussen in de boter een spiegelei en schik het op de croque.
    • Serveer met een beetje tuinkers.
     

Notes recette

 VTM
 

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette