Varkenshaasje in trappistensaus met witloof en veldsla
Facile
Bon marché
Een sappig mals varkenshaasje met Belgisch witloof, veldsla en een saus van trappistenbier.
Gallery
Catégorie: | Plat principal Porc |
Saisons | |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingrediënten
1 kg Varkenshaasje |
1 Ui |
100 g Spekjes |
1 flesjes(s) Trappistenbier naar keuze |
2 takje(s) Rozemarijn |
1 Laurierblad |
2 dl Vleesjus |
2 el Suiker |
1 Limoen |
500 g Witloof, vollegrond |
125 g Veldsla |
1 el Citroensap |
800 g Aardappelen |
2 el Mayonaise |
1 tl Mosterd |
Peper en zout |
Varkenshaasje in trappistensaus met witloof en veldsla Instructions
Schil de aardappelen en snij in stukken.
Kook de aardappelen +/- 20 min. in lichtgezouten water.
Giet af.
Bak ondertussen de varkenhaasjes aan langs alle kanten.
Zet +/- 15 min de oven aan 180°C
Spek en ui in een pan aanbakken, fruiten en daarna in zeef uitlekken.
Suiker karamelliseren en afblussen met limoensap
Bier toevoegen en zachtjes laten koken
Jus toevoegen en door laten koken
Rozemarijn heel fijn snijden en toevoegen
Vlak voor opdienen spekjes en ui toevoegen
Verwijder de harde kern uit het witloof en snij fijn.
Meng met de veldsla.
Meng de mayonaise met de mosterd en kruid met peper en zout.
Meng er het citroensap onder.
Meng de vinaigrette net voor het severen onder het witloof-veldsla slaatje.
Notes recette
Lekker met kroketjes.
More Details
Website | http://www.okay.be |
Bron | Okay |