Zalmfilet met jeneverbessenen vermout
Facile
Bon marché

Heerlijk verrassende bereiding van zalm.

Partager cette recette

Catégorie: Plat principal Saumon
Saisons
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingrediënten

1 tl Groene peperbollen
16 Jeneverbessern
1 tl Zout
4 Zalmsteaks, ontveld
25 g Boter
8 el Droge Vermouth (Nouilly Pat)
2 el Slagroom
Oesterzwammen

Zalmfilet met jeneverbessenen vermout Instructions

  1. Plet peperkorrels, jeneverbessen en zout samen in een vijzel met stamper. Strooi het mengsel over de zalm en druk wat aan.
  2. Smelt de boter in een koekenpan op half hoog vuur en bak +/- 5 min. aan elke kant. De zalm moet binnenin nog sappig zijn.
  3. Schep de vis op een verwarmde schaal en hou warm terwijl u de saus maakt.
  4. Deglaceer de pan met vermouth en laat 2 à 3 minuten tot stroop inkoken. Roer de room erdoor en laat nog 2 minuten borrelend koken.
  5. Schep de saus over de zalm en serveer smaen met puree en krokant gebakken oesterzwammen.

Valeurs nutritives

léger

Par Portion

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette