Chocolade pindakaas cake(Par le Chef Kelsey)
Facile
Bon marché
Chocolade pindakaas cake is een vochtige chocoladetaart met een smeuïge pindakaasvulling die in de gaatjes is gedrenkt en is overgoten met een luchtige, gearomatiseerde slagroomtopping. Pindakaascups en een toefje fudge maken deze taart bijna onmogelijk om over te slaan!
Prep.
Cuis.
Prêt en
4h
Gallery
Catégorie: | Boulangerie Cake Chocolat cake |
Saisons | |
Tags: |
Ingrédients
Pour
15
Portion(s)
--- Chocolade Cake ---
2 Kop(pen) Bloem |
2 Kop(pen) Suiker |
3/4 Kop(pen) Cacaopoeder gezeefd |
1 el Zout |
1 el Bakpoeder |
1/2 Kop(pen) Plantaardige Olie |
1 Kop(pen) Botermelk |
2 Eieren |
1 tl Vanille |
1 Kop(pen) Hete Koffie |
--- Topping ---
400 ml Zoete gecondenseerde melk |
3/4 Kop(pen) Romige Pindakaas |
250 ml Slagroom |
Pindakaas cupjes |
Pindakaas |
Fudge Saus |
Chocolade pindakaas cake Instructions
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vet twee 18cm (of drie 15cm) ronde cakevormen in. Bekleed de bodem met bakpapier.
- Doe bloem, suiker, cacaopoeder, zout, bakpoeder en zuiveringszout in de mengkom (ik gebruik een mixer met garde). Roer tot het gecombineerd is.
- Klop in een middelgrote kom de olie, karnemelk, eieren en vanille door elkaar. Voeg de koffie langzaam toe, zodat de eieren niet koken.
- Giet de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en roer langzaam tot ze gecombineerd zijn. Mix vervolgens twee minuten op hoog, waarbij je halverwege de zijkanten schraapt.
- Verdeel het beslag over de twee voorbereide vormen.
- Bak 35-45 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt (een paar vochtige kruimels aan de tandenstoker is prima, maar je wilt geen kleverig beslag).
- Laat een paar minuten afkoelen. Ga met een mes langs de buitenkant van elke pan en zet de cakes op een koelrek.
- Terwijl de cake nog warm is, prik je met het uiteinde van een houten lepel gaatjes in de cake.
- Meng in een kommetje de gezoete gecondenseerde melk en ½ kopje pindakaas. Giet langzaam over de cake, zodat het mengsel in de gaatjes kan trekken; laat afkoelen.
- Klop de slagroom op. Roer de slagroom en de resterende ¼ kop pindakaas door elkaar en verdeel over de afgekoelde taart.
- Werk af met extra pindakaas, fudgesaus en pindasnoepjes/pindakaas toefjes.
- Zet in de koelkast tot het moment van serveren.
Notes recette
Wikkel in plasticfolie en doe dan in een diepvrieszak en vries in, indien gewenst.
More Details
Website | http://wwww.dancearoundthekitchen.com |
Bron | Dance around the kitchen |