Couscous met groenten gegrilde merguez en zure room(Par le Chef Hans @ DeKookBijbel)
Facile
Bon marché
Heerlijk gerecht met Oosterse smaken door de Merguez, Ras-El-Hanout en Harissa.
Prep.
Cuis.
Gallery
Catégorie: | Plat principal Agneau Hans @ DeKookbijbel.be |
Saisons | |
Cuisine Type | Marocaine |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingrediënten
1/2 bussel(s) Koriander |
1/2 bussel(s) Munt |
Harissa |
200 g Zure Room |
8 Merguez, Celtic Lamb |
250 g courcous ( 2 grote tassen ) |
5 stengel(s) Selder |
2 Wortelen |
2 teentje(s) Knoflook |
2 Rode Uien |
1 Courgette |
1 Rode Paprika |
4 dl Groentenbouillon |
Olijfolie |
Peper en zout |
Komijnpoeder |
Ras-el-Hanout |
Couscous met groenten gegrilde merguez en zure room Instructions
- Laat een grillpan goed heet worden op het vuur.
- Verwarm een flinke scheut olijfolie in een tweede pan.
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf bouillon te maken vind je hier.
Schil de paprika’s en snijd ze in grote stukken.
Sprenkel wat olijfolie over de paprika’s en courgettes en grill ze in de hete pan.
Pel en halveer de uien. Snijd ze in fijne sliertjes. Stoof ze in de olie.Kneus en pel de knoflook. Plet met een mes. Houd een vierde van de knoflook apart. Stoof de rest met de uien.
Schil de wortelen en snijd ze in kleine blokjes. Snijd de selder in blokjes.
Stoof de wortelen en de selder met de uien.
Doe de couscous in een kom. Giet er de warme bouillon bij tot de couscous ongeveer een halve centimeter onderstaat. Laat wellen.
Meng de zure room met de apart gehouden knoflook, een snuif ras-el-hanout, een toef harissa en een snuifje zout.
Haal de blaadjes van de munt en de koriander.
Snipper ze fijn.
Doe ze bij de zure room.
Meng de groenten met de couscous.
Leg er de merguezworstjes bij en serveer met de saus van zure room.
Notes recette
Ipv zure room kan je ook Griekse yoghurt gebruiken.
Valeurs nutritives
léger
Par Portion
More Details
Website | |
Bron | Jeroen Meus |