Gefrituurde inktvis met tartaar
Facile
Bon marché
Heerlijk zelfgmaakt inktvis ringen en tartaar Als tapa, op mezze, ...

Partager cette recette

Catégorie: Amuse gueule et tapas Calmar Jeroen Meus
Saisons
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingrediënten

Pijlinktvis, in reepjes gesneden
125 g Bloem
1 tl Zout
1 Ei, gescheiden
2 dl Bier

Tartaar

125 g Mayonaise
2 Eieren, hard gekookt
Sjalot, gesnipperd
3 el Peterselie, gehakt
1 el Dragon, gehakt
3 el Kervel, gehakt
1 el Augurkjes, fijngesneden
1 el Kappertjes, gehakt

Gefrituurde inktvis met tartaar Instructions

    • Snij de inktvis in ringen en strooi er bloem over.
    • Meng de bloem met het bier en het zout.
    • Roer er het eigeel onder, zorg dat het deeg niet te lopend wordt .
    • Klop het eiwit stijf en spatel het er voorzichtig onder.
    • Wentel de reepjes pijlinktvis erdoor en bak ze in hete frituurolie van 170°C, gedurende 5 minuten tot goudbruin
    • Maak de tartaar.
    • Neem mayonaise, peterselie, dragon, augurkjes, hardgekookt ei en kappertjes bij.
    • Kruid af met peper en zout.

Notes recette

 

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette