Gepikkelde appelen(Par le Chef Jeroen Meus)
Super facile
Très bon marché
Opgelegde appelen van Haspengouw volgens een recept van Jeroen Meus.
Gallery
Catégorie: | Jeroen Meus Inmaken | Bewaren |
Saisons | |
Cuisine Type | Belge |
Tags: |
Ingrédients
Pour
1
Personnes
Ingrediënten
4 Appelen Breaburn |
100 g Suiker |
5 dl Ciderazijn |
1 dl Calvados |
2 Kruidnagels |
1 el Jeneverbessen |
1 el Peperbollen |
1 takje(s) Rozemarijn |
Gepikkelde appelen Instructions
Breng de ciderazijn, samen met de calvados en de suiker in een pot aan de kook.
Stamp jeneverbessen, peperbollen en kruidnagels in de vijzel en voeg ze toe aan het warme pikkelvocht.
Schil de appelen, snij in kwarten, maar verwijder de klokhuizen niet.
Neem het pikkelvocht van het vuur en doe er de appelstukken in.
Knip een rondje uit een vel bakpapier, leg het bovenop de inhoud van de pot, leg er een plat bord op en zet er een gewicht op zodat appelstukken onder blijven
Laat de appelen ca. 45 minuten marineren en afkoelen in het mengsel.
Kook 4 weckbokalen en de glazen deksels minstens 5 minuten in voldoende water
Zet de warme bokalen op een handdoek, plaats er de afdekelastiek op en steek in elke bokaal een tak rozemarijn.
Vul de bokalen met appelkwarten en schenk er pikkelvocht bij tot de pot bijna overloopt.
Notes recette
Valeurs nutritives
léger végétarien Vegan
Par Portion
More Details
Website | |
Bron | Appelen en Peren, Hilde Vautmans - Jeroen Meus |