Macaroni met kaas gegratineerd(Par le Chef Hans @ DeKookbijbel)
Facile
Très bon marché
Macaroni kaas toch iets anders dan klassieke, met Gruyère en Parmezaanse kaas.
Gallery
Catégorie: | Plat principal Pâtes Hans @ DeKookbijbel.be Four |
Saisons | |
Cuisine Type | Italienne |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingrediënten
300 g Macaroni |
3 el Boter |
3 el Bloem |
1 el Dijon Mosterd |
750 ml Melk |
1 kleine Ui, in blokjes |
1 Laurierblad |
1/2 tl Muskaatnoot |
100 g Parmezaanse kaas |
125 Gruyère kaas |
Zout en gemalen peper |
Macaroni met kaas gegratineerd Instructions
- Kook de pasta in ruim kokend water met zout volgens de instructies op de verpakking.
Laat hem uitlekken in een vergiet en zet apart. - Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200°C.
- Verwarm de boter in een pan op middelhoog vuur.
voeg de bloem toe, roer goed met een garde totdat je een biscuit geur ruikt.
Voeg mosterd toe, haal de pan van het vuur en voeg zachtjes al roerend de melk toe.
Voeg de ui, laurier en nootmuskaat toe en zet terug op het vuur.
Verwarm de saus tot ze zachtjes begint te koek, blijf roeren.
Doe verder tot ze dikker wordt. - Laat ze 15 min. Pruttelen, voeg dan de parmezaanse kaas en de helft van de gruyère toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Roer goed door te saus totdat de kaas is gesmolten.
Verwijder het laurierblad. - Doe de macaroni in de ovenschaal en giet de saus eroverheen.
Strooi de overgebleven gruyère kaas erover. - Zet 30 min. In de oven tot dat de kaas mooi goudbruin kleurt.
- Serveer dit gerecht heel warm.
Valeurs nutritives
végétarien
Par Portion