Paardensteak met jagersaus en gegratineerde aardappeltjes
Plutôt difficile
Bon marché
Paardenvlees is niet erg populair maar is gezond vlees, het is smakelijk en veel malser dan rundsvlees. Vilvoorde is de stad voor paardenvlees met enkele restaurants waar heerlijke steaks worden geserveerd.
Catégorie: | Plat principal Viande de cheval |
Saisons |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingredienten
4 stuk(s) Paardensteaks |
1 stuk(s) Ui |
1/2 stuk(s) Wortel |
2 stengel(s) Selder |
1/2 L Bruine Fond |
1 el Bloem |
1 el Tomatenpuree |
2 el Zilveruitjes |
250 g Parijse champignons, in vieren |
300 g Spek |
1/4 L Rode Wijn |
2 teentje(s) Knoflook |
4 stuk(s) Aardappelen |
1/2 L Room |
200 g geraspte Kaas |
Peper en zout |
Paardensteak met jagersaus en gegratineerde aardappeltjes Instructions
- Snijd de aardappelen in fijne plakjes en meng ze met room, de gehakte knoflook, peper en zout.
- Schep het mengsel in een ovenschaal en strooi er gemalen kaas over.
- Zet gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
- Bak ondertussen het vlees een 3 tal minuten voor elke kant.
- Laat de steaks rusten op een bord onder aluminium folie. Zo blijft het vlees warm.
- Kleur de groenten in een pan met wat vetstof. Bestrooi met wat bloem en giet de wijn bij. Laat tot de helft inkoken.
- Doe er de bruine fond en tomatenpuree bij en laat opnieuw inkoken tot de helft.
- Bak de champignons en spek. Doe er de zilveruitjes· bij en giet de saus door een zeef in de pan.
- Leg wat gratin op de borden en vervolgens het vlees. Overgiet rijkelijk met de saus.