Pappardelle met kip chorizo en paprika(Par le Chef Hans @ DeKookbijbel)
Facile
Bon marché
Pappardelle pasta met paprika, courgette, kip, chorizo rode ui, ... super lekker pasta gerechtje met wat pittige chili.
Gallery
Catégorie: | Plat principal Pâtes Poulet Hans @ DeKookbijbel.be Lunch Jeroen Meus |
Saisons | |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingrediënten
3 Paprika's |
Olijfolie |
Pepern en Zout |
1/2 Chilipeper |
1 Courgette |
1 scheutje(s) Witte Wijn |
400 g Pappardelle pasta |
Oregano, gedrrogde |
200 g Spinazie blaadjes |
400 g Kippenvlees (van de bout) |
Provençaalse kruiden |
200 g Chorizo |
Gerookt paprikapoeder |
2 Rode Uien |
Parmezaanse kaas |
1 teentj(s) Knoflook |
Pappardelle met kip chorizo en paprika Instructions
- Verwarm de oven voor tot 200 °C.
- Schil de paprika’s met een dunschiller. Verwijder de zaden en zaadlijsten en snijd de paprika’s in repen. Leg de paprika’s in een ovenschaal en besprenkel ze rijkelijk met olijfolie. Kruid met peper, zout en een flinke snuif gedroogde oregano. Konfijt de paprika’s 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Verwarm intussen een flinke scheut olijfolie in hoge pan.
- Snijd de kip in blokjes en kruid met peper en zout. Bak de kip in de olie.
- Haal de kip uit de pan. Snijd de chorizo in stukjes en bak in dezelfde pan.
- Pel en halveer de uien. Snijd ze in dunne halve ringen.
- Haal de chorizo uit de pan en bak de uien in dezelfde pan.
- Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Doe de knoflook bij de ui. Snijd de chilipeper in dunne ringen en doe ze in de pan.
- Snijd de courgette in blokjes. Bak ze met de uien.
- Doe er de kip en de chorizo weer bij. Haal de paprika uit de oven en doe hem ook in de pan. Deglaceer met een scheutje witte wijn (of water) en laat garen onder deksel.
- Breng water met een snuif zout aan de kook en kook de pasta beetgaar op ongeveer 8 minuten.
- Was de spinazie en laat uitlekken. Doe het in de pan. Kruid alles met Provençaalse kruiden, peper, zout en gerookt paprikapoeder.
- Doe een pollepel van het kookwater van de pasta bij de saus.
- Giet de pasta af en laat uitlekken.
- Meng de pasta met de saus en serveer met wat geraspte Parmezaan.
Notes recette
Bron : Dagelijkse kost - Jeroen Meus