Appel- en pruimenflappen met geplette framboos(Par le Chef Sofie Dumont)
Gallery
Catégorie: | Desserts Boulangerie Desserts aux fruits Four Pâtisseries Sofie Dumont |
Saisons | |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingrediënten Compot
2 Appels (Cox) |
4 Pruimen, rijp |
1 bakje(s) Framboos |
50 g Suiker |
50 cl Water |
1/2 Vanillestok |
Deeg
1 Eierdooier |
1 scheutje Melk |
1 vel Bladerdeeg |
Bloemsuiker |
Appel- en pruimenflappen met geplette framboos Instructions
- Schil de appels, ontpit de pruimen en snij het fruit in stukjes.
- Die in een kookpot en voeg boter, water, suiker en het halve vanillestokje toe.
- Laat onder deksel zachtjes sudderen tot alles een mooie compte vormt.
- Haal het vanillestokje eruit en laat afkoelen.
- Verwam de oven op 220°C.
- Snij 4 grote cirkels uit het deeg en leg ze op een bakplaat met boterpapier.
- Meng de eierdooier onder melk en bestrijk de helft van elke cirkel met een borsteltje.
-
Leg compotte in het midden van elke cirkel.
-
Plooi ze toe en druk aan.
-
Bestrijk de bovenkant met het ei-melk mengel.
-
Verlaag de oven naar 190-200°C en bak de flappen 20-25 minuten tot ze gerezen zijn.
-
Haal uit de oven en verhoog deze tot 250°C.
-
Bestrooi ze met bloemsuiker en zet terug in de oven.
-
Haal ze eruit als ze glimmmen.
-
Laat afkoelen.
-
Plet de frambozen tot moes en serveer met de lauwe flappen.
De compote :
Voor het deeg :
Afwerking :
Valeurs nutritives
végétarien
Par Portion