Blinde vinken op Luikse wijze
Facile
Bon marché
 Blinde winken met een sausje van Luikse stroop.
 

Partager cette recette

Catégorie: Plat principal Porc
Saisons Hiver
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingrediënten

4 Blinde Vinken
2 Uien
2 el Boter
4 el Rozijnen
4 el Luikse Siroop
4 dl Vleesbouillon
2 el Azijn
2 Bouquet Garni (kruidenpakketjes)

Blinde vinken op Luikse wijze Instructions

    Smelt de boter in een pan en bak de vinken bruin aan alle kanten.
    Zet het vuur laag en laat verder garen +/- 10 min.
    Kruid met peper en zout en hou warm.
     
    Smelt boter in dezelfde pan en snij de in ringen gesneden ui en kan ze in de pan glazig.
    Voeg het kruidenboeket ( bouquet garni ) toe en laat 10 min; sudderen op een zacht vuurtje.
    Roer er de azijn onder. 
     
    Voeg de bouillon en de Luikse siroop toe.
    Breng aan de kook en laat 5 min. sudderen.
     
    Meng er op het laatste de rozijnen onder.
     
    Serveer met kroketjes.
     

Notes recette

 Warm een doos peren op siroop op en server met de blinde vinken.
 

More Details

Website http://www.okay.be
Bron Okay

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette