Frittata met pasta aardappels en tijm
Facile
Très bon marché

Een frittata met pasta en aardappel, verse tijm en kerstomaatjes.

Partager cette recette

Catégorie: Végétarien Lunch
Saisons
Cuisine Type Italienne
Tags:

Ingrédients

Pour 6 Personnes

Ingrediënten

200 g Groene Fettucine
3 el Olijfolie
30 g Boter
50 g Aardappelen, geschilde en in stukken
115 g Kerstomaatkes, doormidden gesneden
2 teentje(s) Knoflook, geperst
2 el verse Tijm
6 Eieren, licht opgeklopt
250 ml Melk
100 g Parmezaan, vers geraspt
Zout en peper
Salade mengeling
Kerstomaatjes voor de salade

Frittata met pasta aardappels en tijm Instructions

  1. Kook de pasta al dente in veel kokend water volgens de instructies op de verpakking.
    Laat hem uitlekken in een vergiet en zet apart.
  2. Verwarm olie en boter in een pan ( die in de oven kan!).
    Voeg de aardappelen toe en bak ze in 15 min op middelhoog vuur.
    Neem de aardappelen uit de pan en zet apart.
  3. Bak de kerstomaatjes en look in dezelfde pan tot de velletjes van de tomaatjes scheuren.
    Doe de aardappels terug in de pan en verdeel over de bodem.
    Leg de pasta en tijm er bovenop.
    Breng het geheel op smaak met flink wat peper en zout.
  4. Meng de eieren, melk en kaas goed door mekaar in een kom.
    Giet dit over de aardappelen pasta.
  5. Bak het geheel tot de eieren gestold zijn, ongeveer 15 min.
    Opgepast vuur niet te hoog of de onderkant verbrand.
  6. Verwarm de grill van de oven voor op een matige stand.
    Zet de pan even onder de gril en kleur het mengsel.
  7. Serveer met een groene salade.

Valeurs nutritives

végétarien

Par Portion

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette