Kip met bonen en noten
Facile
Bon marché
 

Partager cette recette

Catégorie: Plat principal Poulet Lunch Wok
Saisons
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingrediënten

100 g Sugarsnaps/Peultjes
100 g Sperziebonen
Zout
350 g Kipfilet
300 g Broccoli
4 Bosuitje(s)
2 el Olie
20 Korianderblaadjes
100 g geroosterde Cashewnoten
4 el Sojasaus
1 teentje(s) Knoflook

Kip met bonen en noten Instructions

    • Maak de gemengde groene bonen schoon en snijd de sperziebonen schuin doormidden.
    • Stoom of Kook de bonen in ruim kokend water met wat zout 3 minuten en laat ze uitlekken.
    • Vries de kipfilet een half uurtje in en snijd ze dan in dunne plakjes.
    • Verdeel de broccoli in kleine roosjes, snijd de stelen in smalle reepjes en snijd de bosuitjes in schuine stukjes van 3 cm. Haak de look fijn.
    • Schenk 2 eetlepels olie in een wok, roerbak daarin de witte uistukjes en de broccolisteeltjes en neem ze vervolgens uit de pan.
    • Schenk er wat olie bij, verhit die en bak hierin de kipstukjes bruin.
    • Snijd de verse korianderblaadjes in smalle reepjes.
    • Zet de geroosterde cashewnoten klaar.
    • Schep de groenten, uien en broccolistelen bij de kip en bak alles een paar minuten. Constant omscheppen !
    • Voeg dan de sojasaus, koriander en knoflook toe en doe er tot slot de cashewnoten bij. 

Notes recette

 

Valeurs nutritives

léger

Par Portion

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette