Kip met bonen en noten
Catégorie: | Plat principal Poulet Lunch Wok |
Saisons | |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingrediënten
100 g Sugarsnaps/Peultjes |
100 g Sperziebonen |
Zout |
350 g Kipfilet |
300 g Broccoli |
4 Bosuitje(s) |
2 el Olie |
20 Korianderblaadjes |
100 g geroosterde Cashewnoten |
4 el Sojasaus |
1 teentje(s) Knoflook |
Kip met bonen en noten Instructions
- Maak de gemengde groene bonen schoon en snijd de sperziebonen schuin doormidden.
- Stoom of Kook de bonen in ruim kokend water met wat zout 3 minuten en laat ze uitlekken.
- Vries de kipfilet een half uurtje in en snijd ze dan in dunne plakjes.
- Verdeel de broccoli in kleine roosjes, snijd de stelen in smalle reepjes en snijd de bosuitjes in schuine stukjes van 3 cm. Haak de look fijn.
- Schenk 2 eetlepels olie in een wok, roerbak daarin de witte uistukjes en de broccolisteeltjes en neem ze vervolgens uit de pan.
- Schenk er wat olie bij, verhit die en bak hierin de kipstukjes bruin.
- Snijd de verse korianderblaadjes in smalle reepjes.
- Zet de geroosterde cashewnoten klaar.
- Schep de groenten, uien en broccolistelen bij de kip en bak alles een paar minuten. Constant omscheppen !
- Voeg dan de sojasaus, koriander en knoflook toe en doe er tot slot de cashewnoten bij.
Notes recette
Valeurs nutritives
léger
Par Portion