Kippenballetjes in Sataysaus met venkel babymaïs en courgette(Par le Chef Hans @ DeKookBijbel)
Facile
Bon marché
Een pittig gekruid kippengehakt, courgette, venkel en babymaïsjes, en een lekkere smeuïge saus gebaseerd op sataysaus die je in een potje koopt, afgewerkt met kokosmelk. Met rijst erbij een heerlijke smaakvolle maaltijd, en nog eens behoorlijk gezond ook.
Gallery
Catégorie: | Plat principal Poulet Hans @ DeKookbijbel.be Wok Ariane @ DeKookbijbel |
Saisons | |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingredienten
600 g Kippengehakt |
Peper en zout |
6 Lenteuitjes |
1 stukje(s) Gember |
1 handvol Koriander |
1 Zeste 1/2 Citroen |
1 Eiwit |
2 el Sojasaus |
1 Courgette |
1/2 Venkel |
1 schaaltje(s) Baby Maïs |
1 Sjalot |
1 potje(s) Sataysaus |
1/2 l Kokosmelk |
Kippenballetjes in Sataysaus met venkel babymaïs en courgette Instructions
Meng het gehakt samen met de gember, het pepertje, de lenteuitjes, het eiwit, de sojasaus, de limoenzeste en -sap
Kruid met peper en zout
Maak balletjes van het gehakt
Snij de courgette in blokjes (met de schil nog aan)
Versnipper het sjalotje
Snij de venkel in blokjes
Snij de maïs in schijfjes
Doe wat arachideolie in de wok en laat heet worden
Doe de sjalot erin en bak aan
Voeg de venkel toeen roerbak een minuutje
Voeg de maïs en courgette toe
Voeg de sataysaus en de kokosmelk toe
Roer alles goed om
Voeg de balletjes toe
Laat de balletjes garen in de saus
Serveer met rijst en werk af met koriander
Notes recette
More Details
Website | http://www.wouldbechef.be |
Bron | Sven Ornelis |