Paardensteak met hofmeesterboter en witloofslaatje
Facile
Bon marché

Paardensteak, typisch streekgerecht en erg bekend in Vilvoorde, Pjeirefretters.

Partager cette recette

Catégorie: Plat principal Viande de cheval
Saisons
Cuisine Type Belge
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingrediënten

4 Paardensteaks
6 Friet Aardappelen, geschild
1 bussel(s) Peterselie
1 bussel(s) Bieslook
1 Citroen, sap
200 g Boter, kneedbaar (op kamertermperatuur)
Peper en zout
4 stronkje(s) Witloof
2 Zure Appel(s)
12 Kerstomaatjes
2 snede(s) Brood
Olijfolie
1 el Honing
1 el Mosterd
1/2 dl Ciderazijn

Paardensteak met hofmeesterboter en witloofslaatje Instructions

  1. Snijd de aardappelen in freitjes was ze en droog af in een handdoek.
    Bak de frietjes voor +/- 4 min. op 120°C.
  2. Meng de boter met citroensap, peper, zout, gehakte peterselie en fijngesneden bieslook.
    Leg de boter op een vel zilverpapier en rol tot een worst. Leg de boter in de koelkast.
  3. Snijd de witloof in fijne reepjes, net als de appels.
    Snijd de kersttomaatjes in 2.
  4. Bak de broodkorstjes in wat olijfolie.
  5. Maak een dressing met de honing, azijn, mosterd en olijfolie.
  6. Meng het witloof met de appels en de kerstomaatjes en overgiet met de dressing.
    Werk het slaatje af met de broodkorstjes.
  7. Bak de steaks 3 min. langs beide kanten in wat boter of op een grill.
  8. Bak de frietjes goudbruin op 180°C.
  9. Schik het vlees op de borden, leg er plakjes kruidenboter op en schep de frietjes ernaast.
    De witloofsalade serveert u er apart bij.

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette