Zalmburgers met tartaar(Par le Chef Jeroen Meus)
Facile
Bon marché
Een lekker en gezonder alternatief voor de hamburger. eentje van zalm, rijk aan omega 3 en 6.
Gallery
Catégorie: | Sandwiches Lunch Saumon Jeroen Meus |
Saisons | |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingrediënten
500 g Zalm in stukken |
1 teentje(s) Knoflook |
1 Rode ui, gesnipperd |
50 g Broodkruim of paneermeel |
1 el Graanmosterd |
1 Ei |
50 g Koriander, gehakt |
4 Broodjes |
Tartaar ' Dekookbijbel'
5 el Mayonaise |
3 eieren, gekookt en geplet |
Peper en zout |
1 tl Mosterd |
6 kleine Augurken |
1 Sjalot, fijngesneden |
2 el Peterselie, fijngehakt |
1 el Dragin, fijnghakt |
Zalmburgers met tartaar Instructions
- Hak de look, de zalm en de helft van de ui fijn in de blender.
- Voeg ei, broodkruim, graanmosterd en de helft van de koriander toe.
- Kruid af met peper en zout.
- Meng alles onder elkaar en verdeel het mengsel in gelijke porties.
- Bak de zalmburgers 4 minuten langs beide kanten in de pan.
- Blus de zalmburgers af met 1 eetlepel limoensap.
- Kruid met peper en zout.
- Maak de tartaar door alles te mengen, proef en voeg eventueel nog kruiding toe indien gewenst.
Valeurs nutritives
léger
Par Portion