Appel- en perentaart met ijs(Par le Chef Michèle en Kevin De Bruyne)
Super facile
Très bon marché
Een recept van de familie De Bruyne. Michèle maakt dit recept voor Kevin.
«Kevin is een echte dessertlover vooral van 'eenvoudige' gerechtjes zoals appeltaart en daar mag best wel een bol ijs bij. Kevin is dol op ijs. De peer in het receptje zorgt voor een lekker zacht extraatje en dat is leuk. Ik hou minder van zoet, maar combineergraag een appel met vis en zeevruchten. Een van mijn favoriete aperitiefhapjes is grijze garnaaltjes met bieslook, een beetje mayo en heel klein gesneden blokjes krokante appel. Thuis liggen er steeds appelen in de koelkast. Ook onze kleine Mason is dol op geschilde appeltjes uit het vuistje.Gelukkig,want hij is allergisch voor koemelk en mag dus helemaal geen snacks met melk eten.»
Prep.
Cuis.
Gallery
Catégorie: | Desserts Desserts aux fruits Crème glacée, Glace, Sorbet |
Saisons |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingrediënten
1 vel(len) Bladerdeeg |
1 Ei |
80 g Broyage (50% Suiker, 50% Amandelpoeder) |
1 Appel (Breaburn) |
1 Peer (Triomphe de Vienne) |
2 el Honing |
25 g Pecannoten |
1 stukje(s) Sternaijs |
takjes Munt |
Speculaasijs |
Appel- en perentaart met ijs Instructions
Leg het bladerdeeg op een bakplaat.
Snij er een rechthoek uit en maak met de restjes rondom een boord van 1 m breed.
Prik de bladerdeegbodem in met een vork, bestrijk met losgeklopt ei en strooi er de broyage over .
Verwijder met een appelboor de klokhuizen van peer en appel en snij hetvruchtvlees in dunne plakjes.
Leg die trapsgewijs op de broyage.
Bestrooi met gehalveerde pecannoten en druppel er een lepel honing over.
Bak ca 18 minuten in een voorverwarmde oven op 190°C.
Haal uit de oven,rasp er wat steranijs over en verdeel de taart in punten.
Werk af met enkele blaadjes verse munt en serveer met speculaasijs.
Notes recette
More Details
Website | |
Bron | Appelen en Peren, Hilde Vautmans |