Carré van melklam puree van erwtjes asperges en croque van appel met buikspek(Par le Chef Frank Theunen)
Catégorie: | Plat principal Agneau Frank Theunen |
Saisons | Printemps |
Cuisine Type | Française |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingrediënten
4 Melklam carrés |
100 Erwtjes |
1 dl Kippenbouillon |
1 dl Bruine fond |
4 Appels (Jonagold, ...) |
100 g Buikspek |
1 bot Witte Asperges |
Carré van melklam puree van erwtjes asperges en croque van appel met buikspek Instructions
- Bak de carrés mooie roze
- Schil de asperges en kook ze beetgaar in wat gezouten water.
- Pureer de erwtjes met de kippenbouillon.
-
Bak het buikpek krokant en laat het uitlekken.
-
Snij schijfjes van de appel en leg hier het buikspek tussen.
-
Warm alles op en dresseer zoals op de foto.
Notes recette
Serveer hierbij eventueel een 'fondant-aardappel' : een aardappel gegaard in kippen bouillon in de oven.
Wijntip : De chef schenkt hierbij graag een Côtes de Thongue 'Languedoc' van domaine La Clef, een wijngaard met het Ecocertlabel van de Agriculture Biologique.