Chili Con Carne
Facile
Très bon marché
 Het bekenste Mexicaanse gerecht.
 
Prep.

Cuis.

Prêt en

1h

Partager cette recette

Catégorie: Plat principal Boeuf Porc Hans @ DeKookbijbel.be Ragoût
Saisons
Cuisine Type Mexicaine

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingredienten

Olijfolie
1 Ui, gesnipperd
2 teentje(s) Knoflook
2 el Komijnzaadjes
1 tl Chilipoeder
1 tl Jalapneo mix Isfi, gedrrogd
1 tlk Korianderpoeder
1 tl Gedroogde tijm
1 tl Paprikapoeder
600 g Gehakt, Runds, of Runds/Varken
400 g Tomaten, gehakt uit blik
2 el Tomatenpuree
2 tl Oregano
5 dl Rundsbouillon
400 g Rode bonen
130 g Cheddar
130 g Zure Room
Tortilla chips natuur
Koriander voor afwerking

Chili Con Carne Instructions

    Verhit een pan op een matig vuur.
     
    Neem een kleine pan, verhit ze droog en doe er de komijn, chili, jalapeno, koriander, paprika in.
    Laat niet verbranden, maar geeft smaak vrij.
    Zet opzij.
     
    Voeg in de pan het gehakt toe en voeg ook de ui toe
    Bak rul.
     
    Voeg daarna de kruiden toe.
    Laat even meebakken.
     
    Voeg tomaten , tomatenpuree, de rest van de kruiden en de bouillon toe.
    Meng alles goed door elkaar.
     
    Draai het vuur laag en laat een uurtje sudderen.
    Roer regelmatig is.
    Meng er de bonen onder.
     
    Meng goed en warm alles terug om.
     
    Verdeel het gerecht over kommen.
    Werk af met cheddar, zure room en wat koriander.
     
    Serveer er tortillachips bij.
     

Notes recette

 Je kan er ook rijst bij serveren.
 

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette