Dubbele cheeseburger(Par le Chef Loïc Van Impe)
Facile
Très bon marché
Een dubbele hamburger met gesmolten cheddar en een kopie van de bekende Quick Giant saus.
Cuis.
Gallery
Catégorie: | Boeuf Hans @ DeKookbijbel.be Lunch |
Saisons | |
Cuisine Type | Américaine |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingredienten
6 stuk(s) vastkokende Aardappelen |
1 tl Paprika |
1/2 teentje Knoflook |
2 stuk(s) Eieren |
Wite Wijnazijn |
1 el Mosterd |
20 cl Koolzaaadolie |
1 stuk(s) Ui |
el Kappertjes |
2 stuk(s) Zoetzure Augurken |
1 el Ketchup |
800 g Rundergehakt |
4 stuk(s) Hamburgerbroodjes |
Ijsbergsla |
Dubbele cheeseburger Instructions
Snijd de aardappelen in maantjes.
Kruid met 1kl paprikapoeder, 1kl lookpoeder, peper en zout.
Voeg olijfolie toe en meng.
Leg ze op bakpapier en zet 25min in de oven op 220°C.
Meng 2 eieren, 1el mosterd en witte wijnazijn.
Kruid af met peper en zout.
Voeg 20cl koolzaadolie toe en mix.
Snijd 1 ui, 2 augurken en 1el kappertjes fijn.
Voeg 1el ketchup en 6el mayonaise toe.
Maak 8 balletjes en kruid ze met peper en zout langs twee kanten.
Druk ze plat op de bakplaat en laat ze zo garen.
Bak de ui mee
Snijd wat ijsbergsla fijn.
Draai de hamburgers om.
Leg cheddar op de hamburgers.
Leg hierop een andere burger.
Bak de broodjes even aan in een droge hete pan.
Leg er hamburger op
leg er ui op en ijsbergsla.
Eventueel extra saus
Serveer er de aardappelpartjes bij
Notes recette
Bron : Zot van koken (VTM)
Foto : DeKookbijbel.be