Gefrituurde inktvis met tartaar(Par le Chef Jeroen Meus)
Gallery
Catégorie: | Amuse gueule et tapas Calmar Jeroen Meus |
Saisons | |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingrediënten
Pijlinktvis, in reepjes gesneden |
125 g Bloem |
1 tl Zout |
1 Ei, gescheiden |
2 dl Bier |
Tartaar
125 g Mayonaise |
2 Eieren, hard gekookt |
Sjalot, gesnipperd |
3 el Peterselie, gehakt |
1 el Dragon, gehakt |
3 el Kervel, gehakt |
1 el Augurkjes, fijngesneden |
1 el Kappertjes, gehakt |
Gefrituurde inktvis met tartaar Instructions
- Snij de inktvis in ringen en strooi er bloem over.
- Meng de bloem met het bier en het zout.
- Roer er het eigeel onder, zorg dat het deeg niet te lopend wordt .
- Klop het eiwit stijf en spatel het er voorzichtig onder.
- Wentel de reepjes pijlinktvis erdoor en bak ze in hete frituurolie van 170°C, gedurende 5 minuten tot goudbruin
- Maak de tartaar.
- Neem mayonaise, peterselie, dragon, augurkjes, hardgekookt ei en kappertjes bij.
- Kruid af met peper en zout.