Kalfskotelet met pickles saus
Facile
Très bon marché

Een typisch Belgisch gerechtje, ook wordt de saus blackwell-saus genoemd.

Partager cette recette

Catégorie: Plat principal Veau Jeroen Meus
Saisons
Cuisine Type Belge
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingredienten

4 Kalfskoteletten of spiering
1 Sjalot
1 dl Witte Wijn
2 dl Room
1 dl Blanke Fond (Kalfs- of gevogeltefond)
8 el Belgische Pickles
Aardappelen, geschild en gegaard
1 bussel(s) Waterkers

Kalfskotelet met pickles saus Instructions

  1. Bak de koteletten mooi bruin in boter. Schik ze op een ovenschaal en gaar ze nog 6 minuten op 220°C in de oven.
  2. Snij de sjalot fijn en voeg die toe aan de pan waar je net de koteletten hebt in gekleurd.
  3. Als ze een beetje zijn aangestoofd blus je de saus af met de witte wijn.
  4. Laat de wij even inkoken zodat de alcohol kan verdampen.
  5. Voeg bouillon en room toe.
  6. Stoom of kook ondertussen aardappelen gaar.
  7. Voeg de pickles bij de saus en kruid de saus af met peper en zout.
  8. Laat de saus eventjes indikken.
  9. Serveer de kotelet met de saus, een beetje waterkers en gekookte aardappelen.

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette