Lasagne met zalm en witloof
Gallery
Catégorie: | Plat principal Pâtes Saumon Four |
Saisons | |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingrediënten
3 Zalmfilets |
800 g Witloof |
125 g Chimaykaas, zacht en smeuïg |
50 g Boter |
1 Ei |
5 dl Melk |
16 Lasagnevellen, Bertagni |
20 g Bloem |
Nootmuskaat |
Peper en zout |
Lasagne met zalm en witloof Instructions
Verwijder de harde kern uit de witloofstronken en snij het witloof grof.
Snij de korst van de kaas en snij de kaas in plakjes.
Verwarm de oven voor op 200°C
Brend de groentenbouillon aan de kook in een grote kookpot en leg er de zalmfilets in.
Haal de kookpot van het vuur en dek af.
Laat de vis 7 min. garen.
Laat uitlekken.
Verdeel daarna in stukjes
Hou de bouillon apart.
Smelt 50g boter in een steelpannetje.
Meng er de bloem onder en roer tot het naar biscuit ruikt.
Voeg de koude melk al roerend toe en blijf goed kloppen.
Giet er daarna de bouillon al roerend bij.
Laat enkele minuten pruttelen tot een smeuïge maar dikke saus.
Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Vet een ovenschaal in met boter.
Bedek de bodem met een laagje saus.
3 lasagnevellen, Stukjes zalm en grofgesneden witloof.
Herhaal dit nog eens.
Eindig met laagje saus en werk af met de kaas.
Bak af in de oven op 200°C +/- 35 min.
Notes recette
More Details
Website | http://www.okay.be |
Bron | Okay |