Macaroni met kaas gegratineerd
Facile
Très bon marché

Macaroni kaas toch iets anders dan klassieke, met Gruyère en Parmezaanse kaas.

Partager cette recette

Catégorie: Plat principal Pâtes Hans @ DeKookbijbel.be Four
Saisons
Cuisine Type Italienne
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingrediënten

300 g Macaroni
3 el Boter
3 el Bloem
1 el Dijon Mosterd
750 ml Melk
1 kleine Ui, in blokjes
1 Laurierblad
1/2 tl Muskaatnoot
100 g Parmezaanse kaas
125 Gruyère kaas
Zout en gemalen peper

Macaroni met kaas gegratineerd Instructions

  1. Kook de pasta in ruim kokend water met zout volgens de instructies op de verpakking.
    Laat hem uitlekken in een vergiet en zet apart.
  2. Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200°C.
  3. Verwarm de boter in een pan op middelhoog vuur.
    voeg de bloem toe, roer goed met een garde totdat je een biscuit geur ruikt.
    Voeg mosterd toe, haal de pan van het vuur en voeg zachtjes al roerend de melk toe.
    Voeg de ui, laurier en nootmuskaat toe en zet terug op het vuur.
    Verwarm de saus tot ze zachtjes begint te koek, blijf roeren.
    Doe verder tot ze dikker wordt.
  4. Laat ze 15 min. Pruttelen, voeg dan de parmezaanse kaas en de helft van de gruyère toe.
    Breng op smaak met peper en zout.
    Roer goed door te saus totdat de kaas is gesmolten.
    Verwijder het laurierblad.
  5. Doe de macaroni in de ovenschaal en giet de saus eroverheen.
    Strooi de overgebleven gruyère kaas erover.
  6. Zet 30 min. In de oven tot dat de kaas mooi goudbruin kleurt.
  7. Serveer dit gerecht heel warm.

Valeurs nutritives

végétarien

Par Portion

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette