Salade van kikkererwten en rijst
Super facile
Bon marché
Vegetarische salade van kikkererwten, kerstomaten, spinazie en rijst afgewerkt met amandelen en Jpanse sojasaus.
Prep.
Gallery
Catégorie: | Salades Végétarien Lunch |
Saisons | |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingrediënten
400 g Kikkererwten, gekookt |
200 g Kerstomaten |
100 g Spinazie, jonge blaadjes |
2 Avocado's |
4 Lente-uitjes |
1 Cintroen sap |
300 g Halfvolle Rijst, voorgekookt |
60 g Amandelen, gepeld |
1 tl Tamarinde (Japanse sojasaus) |
3 el Olijfolie |
Peper en Zout |
Salade van kikkererwten en rijst Instructions
Spoel de rijst met koud water en kook gaar in gezouten water.
Giet af.
Giet af.
Maak de lente-uitjes schoon en snijd in fijne ringetjes.
Zet een antikleefpan op het vuur en rooster de amandelen, schud regelmatig.
Hak grof.
Meng de kikkererwten met de rijst, de lente-uitjes, de kerstomaten, de amandelen en de spinazie.
Kruid met zout en meng nogmaals.
Maak een vinaigrette met de olijfolie en de tamari, kruid met peper.
Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en pel ze.
Besprenkel met citroensap.
Besprenkel met citroensap.
Giet een beetje vinaigrette in het kuiltje van de avocado’s.
Meng de rest door de rijstsalade.
Meng de rest door de rijstsalade.
Schik een halve avocado op elk bord en serveer er de rijstsalade bij.
Valeurs nutritives
léger végétarien Vegan
Par Portion
Kcal: | 714 kcal |
Glucides: | 73g |
Graisses: | 35g |
Protéines: | 20g |
More Details
Website | http://www.delhaize.be |
Bron | Delhaize |