Gebakken asperges met langoustines en sot l'y laisse(Par le Chef Peter Goossens)
Plutôt difficile
Un peu chère
Lekker gastronimisch recept van Peter Goosens met langousitines en asperges.
Catégorie: | Plat principal Poulet Peter Goosens |
Saisons | |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingrediënten
8 stuk(s) Langoustines |
12 stuk(s) Asperges |
1 stuk(s) Sjalot, fijngesneden |
g Lamsoren (zeegroente) |
stuk(s) Sot l'y laisse |
1/2 dl Ingkookte bruine kippenfond |
15 g Boter |
8 takje(s) Rucola |
12 sprietjes Bieslook |
Peper en zout |
Olijfolie, om te bakken |
Boter |
Lakeersaus
1 el Luikse siroop |
2 el Sojasaus |
182 tlt Gember, fijngesneden |
Gebakken asperges met langoustines en sot l'y laisse Instructions
- Lakeersaus:
Pel de langoustines en kruid met peper en zout.
Bak ze in een scheut olijfolie.
Maak de asperges schoon.
Kook ze beetgaar in gezouten water en koel af in ijswater.
Bak ze kort in een klontje boter. Breng op smaak.
Verwijder het steeltje van de lamsoren.
Laat een klontje boter in de pan smelten en stoof de sjalot.
Voeg de lamsoren eraan toe en bak kort.
Breng op smaak.
Meng de Luikse siroop met de sojasaus.
Meng daarna met de gember.
Kruid de sot l'y laisse (of kipfiletblokjes) met peper en zout.
Bak kort in een klontje boter.
Giet het overtollig vet af en voeg de lakeersaus toe.
Schud op totdat de saus rond het vlees kleeft.
Breng de kippenbouillon aan de kook en roer er 15 g boter onder.
Breng op smaak.
Leg de asperges op een bord en de 2 langoustines erop.
Schik de lamsoren in hoopjes ernaast met daarop de sot l'y laisse.
Werk af met een steeltje bieslook en een takje raketsla.
Lepel er wat saus tussen.