Gebakken scampi met witloof en peer
Gallery
Catégorie: | Hors d'oeuvre Plat principal Scampi |
Saisons | |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingrediënten
24 Black Tiger Scampi's |
Peper en zout |
1 tl Currypoeder |
5 stronken Witloof, fijngesneden |
1 Peer, geschild en in blokjes |
1 dl Room |
Olijfolie |
Gebakken scampi met witloof en peer Instructions
Bak de ontdooide scampi's in olijfolie aan. +/- 2 min. per kant.
Kruid ze met peper, zout en currypoeder.
Haal ze uit de pan.
Verhit wat olijfolie in de pan en stoof het witloof erin.
Als het witloof goudbruin is voeg de peer toe.
Bak nog een 2 à 3 min.
Voeg de room toe en laat 1 min uitkoken.
Kruid met peper en zout.
Verdeel de witloof met peer over 4 borden.
Werk af met de scampi's
Notes recette
Scampi kan je ontdooien net voor je begint te koken. Doe ze bevroren in een kom en laat ze 5 min. weken in water op kamertemperatuur. Droogdeppen en je kan beginnen.
Lekker met wat pasta of brood.
Valeurs nutritives
léger
Par Portion
More Details
Website | http://www.okay.be |
Bron | Okay |