Gebakken zalm met currysaus en gestoomde rijst
Facile
Bon marché

Heerlijk stukje zalm met currysaus en rijst.

Partager cette recette

Catégorie: Plat principal Lunch Saumon Jeroen Meus
Saisons
Cuisine Type Fusion
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingrediënten

4 Zalm filets
300 g Basmatirijst
1/2 l Kippenbouillon
1 snuifje Zout
2 Sjalotjes, fijngesneden
1 Appel
1 el Currypoeder
1 dl Witte Wijn
2 dl Room
4 takje(s) Dille

Gebakken zalm met currysaus en gestoomde rijst Instructions

    Doe rijst bouillon en zout in een diepe ovenschaal en stoom de rijst 20 minuten op 100°C.
     
    Bak de zalm op de velkant en gaar hem 3 tot 4 minuten op 180°C in de oven.
     
    Stoof in een beetje boter het sjalotje aan.
    Stoof de appel mee en voeg het currypoeder toe.
    Blus het geheel met de witte wijn en laat die even doorkoken zodat de alcohol verdampt.
    Voeg de room toe en laat de saus even inkoken.
    Zeef de saus en kruid af met peper en zout.
     
    Serveer de rijst in het midden, leg er de zalm op en serveer de saus bij.
     
    Lekker met gestoofde spinazie.

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette