Gefrituurde Tofu Agedashi Dafu
Prep.
Cuis.
Gallery
Catégorie: | Amuse gueule et tapas Végétarien |
Saisons | |
Cuisine Type | COM_JOOMRECIPE_CUISINE_JAPAN |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingrediënten
400 g Zijden Tofu (Bio) |
4 cm Witte Rammenas |
2 cm Gember, geschild |
1 Lente-ui |
1 zakje(s) Misosoep Saitaku |
2 el Sojasaus |
3 em Mirin |
70 g Aardappelzetmeel |
1 tl Aardappelzetmeel |
Gefrituurde Tofu Agedashi Dafu Instructions
Schil en rasp de rammenas.
Laat even rusten en knijp daarna stevig uit.
Schil en rasp de gember, meng met de rammenas en zet even apart.
Neem de tofu voorzichtig uit de verpakking en laat goed uitlekken op keukenpapier.
Bedek met enkele vellen keukenpapier en laat 15 min rusten, zodat hij goed kan drogen.
Verwijder het keukenpapier.
Meng het zakje misosoep met 5 dl water en breng aan de kook.
Voeg de sojasaus en mirin toe.
Meng 70 g aardappelzetmeel met 1 el koud water tot een pasta.
Voeg toe aan de saus, laat zachtjes verder pruttelen zodat de saus wat indikt. Houd warm.
Snijd de lente-uitje schuin in ringetjes.
Verwarm de friteuse voor op 175°C.
Snijd de tofu in grote blokken.
Wentel ze in een beetje aardappelzetmeel en bak ze krokant gedurende 3 min in de friteuse.
Laat goed uitlekken op keukenpapier.
Laat goed uitlekken op keukenpapier.
Schik de blokken tofu in verschillende kommetjes.
Giet er wat saus over.
Bestrooi met de rammenas en gember en werk af met de lente-uitje.
Serveer meteen.
Valeurs nutritives
léger végétarien Vegan
Par Portion