Kip met appelmoes en gebakken aardappeltjes(Par le Chef Goedele Liekens)
Facile
Bon marché
«Ik eet heel graag appelen! Als ik 'on the road' ben,kijk ik altijd ofik ergens een appel kan kopen. Lekker fris.
Ik ben echt verwend, want heb in mijn tuin een prachtige appelboom staan die rode,zoete appeltjes geeft. EIk jaar moet ik mewel reppen of mijn ezeltjeszijn me voor! Omdat ze zo lekker zoet zijn,kan ik er mijn favoriete appelgerecht mee maken appelmoes zonder suiker!» Goedele Liekens.
Gallery
Catégorie: | Plat principal Poulet |
Saisons | |
Cuisine Type | Belge |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingrediënten
1 Hoevekip |
1 takje(s) Tijm |
1 takje(s) Rozemarijn |
1 teentje(s) Knoflook |
1 Tomaat |
60 g Boter |
2 dl Gevogelte bouillon |
Peper en zout |
---Appelmoes ---
4 Appelen (Schone van Boskoop) |
1 1/2 dl Water |
1 Kaneelstokje |
---Aardappelen ---
600 g Krielaardappelen |
2 Sjalotten, in dunne halve ringen |
50 g Boter |
1 bot(ten) Waterkers |
Peper en zout |
Kip met appelmoes en gebakken aardappeltjes Instructions
Kruid de binnenkant van de kip met peper en zout, vul op met tomaat,knoflook,tijm en rozemarijn.
Leg de kip in een braadslede, bestrijkze met de zachte boteren gaar40 min.in een voorverwarmde oven op 200°C.
Overgiet regelmatig met het braadvocht.
Neem de gare kip uit de oven, haal de vulling eruit en doe die samen met het braadvocht in een kleine kookpot.
Leg de kip met de filetzijde naar beneden in de braadslede en laat een 15-tal minuten rusten.
Giet de kippenbouillon in de kookpot met vulling en braadvocht en laat alles voor 1/3 inkoken.
Mix en zeef de saus, werk af met een klontje boter en breng op smaak met peper en zout.
Doe de appelstukken samen met de kaneelstok in een kleine kookpot, giet er het water bij, breng aan de kook, roer even om, verlaag het vuur en laat zachtjes tot moes koken.
Wil je absoluut geen stukjes,mix dan glad met de staafmixer.
Meteen eten of afgekoeld bewaren in de koelkast.
Gaar de krielaardappeltjes in kokend gezouten water.
Giet ze af en snijd ze overlangs in tweeën.
Smelt een klontje boter in een pan en bak de aardappeltjes rondom bruin.
Voeg de sjalotringen toe en laat ze kort meebakken.
Kruid met peper en zout.
Snij de kippenbillen en filets van het karkas.
Warm de stukken even op in de oven onder aluminiumfolie, verdeel ze dan over de borden.
Serveer er een portie aardappelen en een flinke portie appelmoes bij.
Spoel de waterkers en werk er de borden mee af.
Serveer de saus er apart bij.
Notes recette
More Details
Website | |
Bron | Appelen en Peren, Hilde Vautman |