Kip met olijven
Facile
Très bon marché
Leuk receptje van kip, met tomaat en olijven, gekruid met tijm en kappertjes.

Partager cette recette

Catégorie: Plat principal Poulet Lunch Wok
Saisons
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingrediënten

1 ui
1 teentje(s) Knoflook
10 Groen Olijven
10 Zwarte Olijven
Zout en peper
1 tl Tijm
2 dl gezeefde Tomaten
1 el Kappertjes

Kip met olijven Instructions

    • Pel en snipper de ui.
    • Pel het teentje knoflook en snijd het in dunne plakjes.
    • Halveer de olijven.
    • Snijd de kip in stukjes.
    • Bestrooi de kip met zout, peper en de tijm.
    • Verhit de olie in een wok of grote koekenpan en fruit de ui en de knoflook ± 1-2 minuten.
    • Voeg de stukjes kip toe en roerbak alles ± 3-4 minuten.
    • Voeg de olijven en de gezeefde tomaten toe en verhit het mengsel nog ± 2-3minuten.
    • Breng het op smaak met zout en peper.
    • Strooi de kappertjes erover.
    • Serveer met een gemengde salade en harde broodjes of rijst.

Notes recette

 

Valeurs nutritives

léger

Par Portion

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette