Stervrucht in geurige suikersiroop belimbing
Catégorie: | Desserts Desserts aux fruits |
Saisons | |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingrediënten
5 Belimbin (Stervrucht) |
Zout |
1/2 L Water |
150 g Kristalsuiker |
1 Kaneelstokje |
1 Foelie, zaadmantel van de nootmuskaat |
1 Kardemompeul |
geschaafd ijs |
Stervrucht in geurige suikersiroop belimbing Instructions
- Was de stervruchten, snijd ze in circa 1cm dikke stervormige plakjes en wrijf ze goed in met wat zout.
- Breng het water met de suiker aan de kook en laat het op een laag vuur koken tot de suiker is opgelost. doe het kaneelstokje, de foelie en kardemom erbij en laat alles circa 10 minuten op een laag vuur koken.
- Doe de plakjes stervrucht in de siroop, laat nog circa 5 miuten koken en afkoelen.
- Serveer met geschaafd ijs.
Valeurs nutritives
léger végétarien
Par Portion