Zalm met sinaasappel en mosterdsaus
Facile
Bon marché

Zalm met een verrassende saus op basis van sinaasappel.

Partager cette recette

Catégorie: Plat principal Hans @ DeKookbijbel.be Saumon Faible glucides
Saisons
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingredienten

3 Bosuitjes, witte gedeelte fijngehakt
1 grote Sinaasappel, sap en geste
4 moten Zalm, +/-150g/st
50 g Boter
1 el Mosterd Dijon
2 dl Room
1 el Citroensap

Zalm met sinaasappel en mosterdsaus Instructions

  1. Verdeel de bosuitjes, het sinaasappelraspsel en- sap en flink wat versgemalen zwarte peper over een plat bord, groot genoeg voor alle zalmmoten.
    Wentel de moten door de marinade en laat deze ¾ uur intrekken. Keer de vis een- of tweemaal.
  2. Laat de boter smelten in een koekepan tot hij belletjes vormt. Bak de moten 3 à 4 minuten aan elke kant, lager als ze erg dik zijn.
    Haal de moten uit de pan en houd ze warm.
  3. Giet de marinade in de pan en breng aan de kook.
    Laat hem 1 min. pruttelen en voeg dan de mosterd, het citroensap en zout toe. Laat de saus nog 1 min. pruttelen, haal de pan van het vuur en schep de room door de saus.
  4. Giet de saus over de zalmmoten, garneer ze en serveer ze onmiddellijk.

Valeurs nutritives

léger

Par Portion

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette