Zalm met sinaasappel en mosterdsaus
Catégorie: | Plat principal Hans @ DeKookbijbel.be Saumon Faible glucides |
Saisons | |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingredienten
3 Bosuitjes, witte gedeelte fijngehakt |
1 grote Sinaasappel, sap en geste |
4 moten Zalm, +/-150g/st |
50 g Boter |
1 el Mosterd Dijon |
2 dl Room |
1 el Citroensap |
Zalm met sinaasappel en mosterdsaus Instructions
- Verdeel de bosuitjes, het sinaasappelraspsel en- sap en flink wat versgemalen zwarte peper over een plat bord, groot genoeg voor alle zalmmoten.
Wentel de moten door de marinade en laat deze ¾ uur intrekken. Keer de vis een- of tweemaal. - Laat de boter smelten in een koekepan tot hij belletjes vormt. Bak de moten 3 à 4 minuten aan elke kant, lager als ze erg dik zijn.
Haal de moten uit de pan en houd ze warm. - Giet de marinade in de pan en breng aan de kook.
Laat hem 1 min. pruttelen en voeg dan de mosterd, het citroensap en zout toe. Laat de saus nog 1 min. pruttelen, haal de pan van het vuur en schep de room door de saus. - Giet de saus over de zalmmoten, garneer ze en serveer ze onmiddellijk.
Valeurs nutritives
léger
Par Portion