Gemarineerde zalm -Graved Lax- met yoghurt dressing(Par le Chef Jeroen Meus)
Catégorie: | Plat principal Saumon Jeroen Meus |
Saisons | |
Cuisine Type | Fusion |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingrediënten
600 g Zalm, filets ontveld |
12 el Bruine Suiker |
10 el Grof Zeezout |
4 el gemalen, Peper |
2 bussel(s) Dille |
1/2 Sinaasappelschil |
1 scheutje(s) Cognac |
Dressing
2 el Room |
4 el Yoghurt |
1 el Dille, fijngesneden |
1 el Marinadevocht |
1 tl Mosterd |
100 g Knolselder |
1 scheutje Walnootolie |
1 scheutje(s) Balsamico di Modena |
1 bussel(s) Bieslook |
Peper en zout |
Gemarineerde zalm -Graved Lax- met yoghurt dressing Instructions
Meng zout, suiker, dille, sinaasappelschil, peper en cognac.
Stort het mengsel uit in een diepe schaal.
Leg de vis erop (met de velkant naar boven).
Zet gewicht op de zalm en laat hem zo 1 nacht marineren in de koelkast.
Haal hem uit en snij er dwars sneetjes van en leg die op een plat bord.
Zeef een beetje van het marinadevocht en meng dat samen met de room, dille en mosterd.
Kruid af met peper. (Geen zout want het marinadevocht is al zout genoeg.)
Snij de knolselder in julienne.
Snij de bieslook in staafjes van 3-4 cm en meng die met de knolselder.
Kruid het slaatje met een beetje azijn, walnootolie, peper en zout.
Schik het slaatje in het midden van het bord en werk af met een beetje yoghurtdressing